2012. április 21., szombat

A márvány süti fogadtatása és egyebek

Szóval a mai napunkat egy erős edzéssel kezdtük, aztán ebédre mentünk egy svédhez! Egy igazi, hús-vér svédhez!! Nagy dolog ám, ha egy svéd elhív magához :) Nagyon kedves ember, tanárként dolgozott Észak-Svédországban, most meg olajokkal foglalkozik (mármint nem olívaolajjal meg ilyenekkel...). Halpörköltet főzött, ami nem tűnik nagyon nehéznek, hiszen egy ideig főzte a zöldségeket kakukkfűvel, aztán kb 15 percig főzte a hallal. Volt hozzá valami sáfrányos-tejfölös szósz és baguett. A márványos sütim nagyon ízlett neki meg a lányának - tényleg finom lett, szépen átsült! :)

Ebéd után tettünk egy sétát a városban, ahol laknak - nincs innen messze, csöndes kisváros (alacsonyak az ingatlanárak, teljesen el tudjuk képzelni ott az életünket egyébként a jövőben), a központban egy mennyei cukrászdával (itt konditori a neve), ahol Budapest-szeletet ettünk (csak stílusosan!): kakaós piskóta tejszínnel és mandarin darabokkal, itt épp málnával volt töltve. Kipróbáltuk a málnás mousse-t is. Voltunk egy nagyon autentikus pékségben is, ahol a tulajdonos fával fűtteti a kemencét, és van eredeti malmuk is. Itt ittunk kávét (természetesen fantasztikusan finom volt... svéd minőség), aztán vettünk baguettet (ugyanolyan, mint amit a halpörkölthöz ettünk), meg egy négymagvas kenyeret. Látható a címkén, hogy bio meg minden, meg is van az ára: duplaannyiba kerül, mint egy kiló kenyér a boltból, de hát összehasonlíthatatlanul finomabb!!!

A címként ez áll egészen pontosan: Ökológiai/Bio alapanyagokból sütünk kovásszal, ettől lesz puha és finom a kenyér.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése