2012. augusztus 19., vasárnap

A hétvégénk - meg egy kis életfilozófia

Bizony, nagy szavak ezek egy 22 (majdnem 23...) évestől, hogy életfilozófia :) A blog facebook oldalán a leírásban ez áll: Egyszerű receptek összegyűjtésére hivatott, félig-meddig személyes blog. Igen, szerintem a receptjeim nagyrészt egyszerűek, kevés olyan van, amihez valami extra hozzávaló kell, pl. lazac vagy garnélarák. És a sütiket sem cibetmacska ürülékből kiszedett kávészemekkel díszítem - akinek most ez így furcsa, az nézze meg a Bakancslista c. filmet :)

A személyes rész pedig most jön. Ezen a hétvégén csupa olyan dolgot csináltunk és ettünk, amiket nagyon élveztünk, viszont egyik sem került sok pénzbe. Na, ez az életfilozófiás rész. Mert igyekszem úgy rendezni a kis életemet nagyrészt, hogy csupa jó dolgot csinálunk, ésszerű anyagi keretek közt. 

Tegnap például piknikeztünk. Többféle indíttatás volt emögött: minőségi időt eltölteni a svéd őszben (bizony, itt már inkább ősz van, mint nyár...), mászkálni ebben az országban (ha már itt vagyunk), meg mert szembejött velem egy poszt a tumblr-en múltkor egy bérelhető piknikkosárról. Nem azt mondom, hogy felháborodtam, csak elgondolkodtató volt, hogy van, aki kifizet meglehetősen magas árat egy kis ételcsomagért. Ami csak pár órára az övé, mellesleg. 

Hát, íme a mi piknikkosarunk, amit Anyukámtól kaptam, egyébként. Szóval örökre az enyém. Meg a piknikező pléd is örökre a miénk, a másik Anyukától.

Tartalma: 2 db alma, 0,5 l csapvíz, szőlő, két szendvics, saját gyártású keksz.

A szendvics: salátalevél, uborka, sajt, sonka.
Eskilstunában, egy óra autózás után itt landolt a piknikkosár:



Aztán sütöttünk pizzát is, persze azt is lehetett volna rendelni. Az utcánkban pont van egy pizzéria, 50 koronáért árulja a normál méretű pizzát. Ez kb 1500 Ft-nak felel meg, ami egyébként nem drága a helyi viszonylatokat nézve, mivel általában 100 korona körül van egy ebéd. Segített a katalán cimboránk is, kaptunk tőle finom sonkát, meg az aljára néztünk egy jó magyar vörösbornak.



A pizzatészta receptje:

50 gr élesztőt felfuttatunk, 500 gr teljes kiőrlésű liszttel, 2 dl langyos vízzel és 2 ek olívaolajjal összegyúrjuk. Kb fél órát hagyjuk kelni.
Feltétnek összerottyantottam egy üveg paradicsomszószt mindenféle zöldfűszerrel, ez volt az alap. Az egyik pizza kolbászos-lilahagymás volt, a másik sonkás-gombás-lilahagymás. A tetejére persze rengeteg sajt került. Na ugye, hogy ez sem egy nagy dolog, és mégis milyen szuper!

Két szép kerek pizzánk lesz belőle, másnapra is jut, friss salátával (ami szintén egyszerű: egy kis saláta, paradicsom, uborka, lilahagyma, fetasajt, olívabogyó) nagyon finom!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése